Friday, 5 August 2011

Pengembaraan Bermula (Sahabat lll)

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Aku rasa dah lama dah tak post dalam blog aku ni kan... Bagi mengisi masa yang kurang mencukupi ni, aku nak sambung sikitlah pasal sahabat... Korang ada sahabat perempuan tak??? Mesti ada kan... Hahaha... Samalah macam aku... Tapi Antara sahabat-sahabat perempuan aku, yang ni adalah top 3 dalam hidup aku ranpa ikut rank... Jom baca... Hahahaha...


Yang ni nama dia Siti Nadia... Dia start rapat dengan aku masa semester 2... Dia ni kecil orangnye, manis, banyak mulut, kuat bebel, suka senyum dan lain-lain lagilah sampai aku pon penat melayan dia... Tapi kawan dengan dia best sebab dia ni jenis jaga hati kawan-kawan yang aku nampak lah kan... Hahaha... Pastu dia ni aku suke sakat sebab dia jenis open minded so, kalau aku sakat dia sekalipun dia tak ambil kisah pon... Hahaha... Nama timangan aku bagi kat dia adalah "Katek" dan dia suka aku panggil dia macam tue.. Hahaha.. takderlah just kidding...


Yang second lak nama dia Aisyah Hashim... Aku start kenal dia semester 6... Memang agak lambat sikit aku kenal dia sebab dia ni agak pendiam, blur, setia kawan kalau kawan rapat dia, suka jaga hati orang dan lain-lain lagi... Untuk kisah dia ni aku takder banyak sangat cerita sebab kenal pun agak baru tapi satu je yang aku suka kawan dengan dia adalah dia ni jenis masuk kepala dengan aku... Tu yang aku serasi sikit dengan dia... Hahaha....


Yang ni yang terakhirlah... Hahaha... Nama dia Rohaizuin Rosli tapi aku panggil die awin je... Aku start kenal dia time smester 2 tapi kami rapat semester 4... Jaoh tu jarak... Hahaha... Dia ni baik orangnye, manis, comel, lawa, cantik, pendek dan lain-lain lagi... Bagi aku dia ni perfect 10 lah... Hahaha... Dia ni aku tak tahu nak cakap macam mana sebab aku dengan dia mostly tidak serasi langsung... Pantang keluar mesti gadoh.. Bukan gadoh besar tapi gadoh benda-benda bodoh macam nak cari tempat makan, stesen radio mana nak dengar, jalan-jalan kat mana dan lain-lain lagi... Kalau bergadoh dengan dia takder mulut nye mesti pakai tangan dan akulah selalunye jadi mangsa samapi lebam-lebam pun ada... Hahaha... Tapi aku hormat dia sebab dia pandai jaga diri, pandai berdikari, sayang kawan-kawan, pandai jaga hati kawan-kawan dan lain-lain lagi... Dan sebab itulah punca aku hormat dia...

Itulah jelah yang aku mampu tulis setakat ini... Ada masa dan ketika, aku tulis lagi yea... Hahaha.. Hah! hampir terlupa... Kata-kata semangat untuk blog kali ni ada " The World Doesn't Meet People In Halfway..."

Sekian...

2 comments:

  1. aku suke ayat yg perfect 10 tu..haha..bongok..

    ReplyDelete
  2. oit..gmbr.....xde gmbr len ke ko nk ltk..asl yg ecah comel..yg aku ngn awin gmbr passport jer..xadil..

    ReplyDelete